Eläimet

Lehmät ovat historiamme, nykypäivämme ja tulevaisuutemme. Suontaan kartano perustettiin karjatilaksi ja vaikka lypsylehmät ovat vaihtuneet emolehmiin naudat ovat yhä aina toimintamme ydin.

Tällä hetkellä tilalla on noin 75 emolehmää, kaksi siitossonnia ja vuodenajan mukaan vaihteleva määrä vasikoita. Lehmät poikivat aikaisin keväällä, ovat sitten koko kesän vasikoidensa kanssa laitumella, ja syksyllä kun vasikat ovat noin seitsemän kuukauden ikäisiä ne myydään välitykseen. Suurin osa emoistamme on herefordrotuisia, mutta meillä on myös hereford/aberdeen angus risteytyksiä ja muutama charolainen. Sonnit ovat charolais ja herefordrotuisia. Rotukarjan lisäksi meillä on myös kymmenkunta suomenkarjaa eli kyyttöjä (itäsuomenkarja) ja lapinlehmiä (pohjoissuomenkarja). Nämä suokit ovat lähinnä tilamme lemmikkejä ja maskotteja, mutta ne ovat kesyjä ja fiksuja, ja siten tärkeä ja hauska osa laumaamme.

Paikallinen ratsastusseura Suontaan ratsastajat ry järjestää kenttävalmentaja Seppo Laineen johdolla joka vuosi heinäkuussa isot kenttäratsastuskilpailut tilan mailla. Lisätietoja seurasta ja kilpailuista löytyy täältä

Ota meihin yhteyttä:

Suontaantie 97, 13720 Hattula